Opleidingen bij Drumband Rhenen

DBR Music Academy

Nog geen ervaring met muziek maken maar ben je wel nieuwschierig? 
De deur staat elke zaterdag voor jou open! 

ACADEMY

DBR Music Academy

Onze muzikanten houden ervan om samen muziek te maken en op te treden. Om dit te bereiken hebben de muzikanten van DBR een goede, leerzame opleiding doorlopen bij de DBR Music Academy. Een leuke, leerzame opleiding die ervoor gaat om talent te benutten en te ontwikkelen. 

Hier worden vriendschappen geboren tussen de muzikanten, vaardigheden ontwikkeld en herinneringen voor het leven gemaakt! Ook tijdens de muzieklessen is het bij ons erg gezellig. 


Heb jij ooit al op een xylofoon, marimba of trommel gespeeld? Of heb jij altijd al gedroomd van een echte solo die alleen jij speel? Probeer het bij Drumband Rhenen en ontdek welk instrument jij tof vindt, niets is bij ons te gek!

|| Muziek maken doe je niet alleen maar met je beste vrienden om je heen! ||


 • Music kids Academy

  Music kids Academy! 

  Voor de allerjongsten start de interne opleiding van Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" met de Algemene Muzikale Vorming (AMV). Binnen deze groep wordt jou enthousiasme voor muziek gewekt en wordt tevens de mogelijkheid aangeboden om alvast eens een kijkje te nemen binnen de vereniging.
  Dit eerste deel van de Academy (10 lessen) is GRATIS en vrijblijvend.

  (Deelname aan de Music Kids Academy! Is vrijblijvend. Na afloop van de 10 lessen wordt er tijdens een intakegesprek met de ouders en leerling de mogelijkheid besproken om door te stromen naar de Interne Academy. Indien de opleiding wordt voortgezet kiest de leerling een instrument en wordt vanaf dat moment lid van de band).

  Vanaf dit moment ben jij echt lid van de band!

 • Basisopleiding

  De lessen die je krijgt voor de basisopleiding zijn uit de boeken van Gert Bomhof. Samen met Djibi speel je alle stukken die in het boek staan samen met de instructeur.
  Djibi geeft je uitleg over hoe je een instrument bespeelt, hoe je stokken vasthoudt en hoe jij een echte drummer of marimba speler wordt!
  In +/- 6 maanden heb je dit boek al uit en als afronding mag je een optreden geven aan je vrienden en familie en natuurlijk krijg jij daarna een diploma van ons uitgereikt!


  Methode voor Mallets / slagwerk Vol. 1 - Gert Bomhof

  In Methode voor Mallets / slagwerk behandelt Djibi op een speelse manier de beginselen van de mallet en-/of slagwerk instrumenten, zoals klokkenspel, xylofoon, marimba of trommel.  Aan de hand van oefeningen en bekende melodieën voor de Mallets worden zowel de technische als muzikale vaardigheden aangeleerd. De eenvoudige oefeningen en samenspeelstukjes maken het boek nog aantrekkelijker voor de kids. Nog leuker wordt het met de vele leuke meespeeltracks op cd!

 • Vervolgopleiding

  Bij de vervolgopleiding is het boek wat lastiger dan het eerste boek waar je les uit hebt gehad. Maar als jij je basisdiploma hebt behaald is dit voor jou makkie!
  In ongeveer 1 jaar heb je dit boek uit en als afronding mag je weer optreden geven aan je vrienden en familie, wellicht wel in een jeugdorkest! Natuurlijk krijg jij daarna weer een diploma van ons uitgereikt.


  Methode voor Mallets / slagwerk Vol. 2 - Gert Bomhof

  In deel 2 begint ieder onderdeel met de uitleg van nieuwe bouwstenen en een pagina met 'TECHNO's'. Dit zijn de technische oefeningen waarin nieuwe bouwstenen zijn verwerkt. Er volgen nog een aantal leuke speel stukjes, waarin vooral de muzikale aspecten naar voren moeten komen. Ook komen de leerlingen regelmatig het onderdeel 'HOREN ZIEN & SPELEN' tegen. Hierin zijn een aantal verschillende oefeningen opgenomen waarbij vooral het muzikale voorstellingsvermogen kan worden getraind. Ook deel 2 bevat veel meespeeltracks op cd! Erg fijn voor de ouders ;)

 • Muziekdiploma A

  Na de Vervolgopleiding mag jij voor het Muziekdiploma A gaan leren. Dit is een opleiding die 6 tot 8 maanden duurt waarin jij jou techniek en kennis verder gaat leren voor de grote band! Hiervoor ga jij ook je eerste examen doen. Je krijgt een theorie examen en een aantal praktijk examens die je gaat doen op jou instrument. Je krijgt les van een gediplomeerd instructeur die al je vragen beantwoord en jou voorbereid op het grote examen. (Deelname vanaf 10 á 11 jaar)

  Na het behalen van het Muziekdiploma A zal jij gedurende 1 jaar instromen in de band op jou geleerde instrument en jouw tempo. Door begeleiding van de instructeur en je medemuzikanten stroom je geleidelijk in de band door de gezamenlijke repetities. 

  Na dit jaar ben jij volwaardig muzikant binnen de band!

 • Aanmelden als nieuw lid

  Kosten

  Contributie - 15  € 15,00 p.m.
  Contributie 15+ € 20,00 p.m.

  * Je krijgt van ons een instrument, uniform en schoenen in bruikleen.

  Repetitietijden

  09:30 t/m 12:30 uur (zaterdagen)

  * M.b.t. leerlingen onder de 15 jaar zijn de tijden van de muziekles in overleg. 

  Wil jij muziek maken? Kom langs bij onze repetitie of meld je aan via info@drumbandrhenen.nl

Muziek maken? Dat kan!

Repetitie tijden: 09.30 - 12.30 uur (zaterdagen)
Oefen locatie
: Veerweg 1, 3911 TM Rhenen
Postadres: Den Oven 23, 3912 AC Rhenen
KVK: 40478704 
Mail: info@drumbandrhenen.nl 


Wilt u meer informatie over onze Drumband of direct een prijsopgave aanvragen? Ga dan naar onze
contact pagina!

Vul je naam in

Dit veld is verplicht

Vul je email adres in

Dit veld is verplicht

Vul je telefoonnummer in

Vul je bericht in

Dit veld is verplicht

Alleen bestanden met de extentie .PDF, .DOC, .ZIP, .PNG, .JPG en .JPEG worden geacepteerd.

Contact

Heb jij een vraag of opmerking? Neem dan contact met ons op middels onderstaand contactformulier.

Vul je naam in

Dit veld is verplicht

Vul je email adres in

Dit veld is verplicht

Vul je bericht in

Dit veld is verplicht

Velden met een * zijn verplicht