1 min leestijd

Historie Drumband Rhenen..

Geplaatst door
Mandy van Geerenstein

Published
10 okt 2023

Tags

Onder deze naam werd op 28 september 1958 de band uit de Grebbestad opgericht. Met varkensblaas als trommelvel werden voorzichtig de eerste stappen op het muzikale pad gezet.

Eind jaren zestig deed de lyra haar intrede in de band en ontstond het Drumband Lyra korps. Tevens breidde het korps zich in die periode uit met een majorettegroep, waarmee het totale korps groeide tot 60 personen; een combinatie die uiterst succesvol bleek!

Gedurende de jaren zeventig en tachtig steeg het niveau en promoveerde de band van de tweede afdeling naar de ereafdeling. Tijdens vele concoursen en festivals zoals in 's-Hertogenbosch, Utrecht en Amsterdam werden veel eerste prijzen en dagprijzen gewonnen, zowel door de drumband als door de majorettes en door het korps als geheel.

De vele successen resulteerden in optredens in binnen- en buitenland! Eind jaren tachtig nam de interesse voor het traditionele drumbandrepertoire af. De majorettegroep werd opgeheven en er werd een nieuwe muzikale weg ingeslagen. Met de aanschaf van een marimba en een xylofoon kondigde het mallet-percussion tijdperk zich aan. Een muziekrichting met warme Zuid-Amerikaanse klanken waarbij tempo en ritme hoog liggen.

Tijdens het 30-jarig jubileum werd de nieuwe muziekstijl voor het eerst aan het publiek getoond. Vanaf dat moment heet de band Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen", waarin de oude naam nog vol trots wordt meegedragen!

Meer recent nieuws

Contact

Heb jij een vraag of opmerking? Neem dan contact met ons op middels onderstaand contactformulier.

Vul je naam in

Dit veld is verplicht

Vul je email adres in

Dit veld is verplicht

Vul je bericht in

Dit veld is verplicht

Velden met een * zijn verplicht