Mallet-Percussionband

Drumband Rhenen

Ben je benieuwd naar onze historie? Scrol dan snel verder!

Wie zijn wij?

De Band

In 1958 zijn wij begonnen als een traditionele drumband en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige mallet-percussionband: niet groot, maar wel uniek en bruisend!

Door middel van muzieklessen en repetities werken de leden van Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" met veel inzet, maar vooral gezelligheid, aan het verbeteren van de prestaties! De keuze voor het mallet-percussion instrumentarium zorgt voor een geheel eigen sound. De band is een graag geziene gast op allerlei evenementen. Zo treedt de band op tijdens o.a. taptoes en concerten en werken zij samen met zangeres Esther Gijsbertsen.

Tijdens deze optredens kiest Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" voor een repertoire dat bestaat uit melodieën die zeer herkenbaar zijn voor het publiek. Veel van deze melodieën worden speciaal voor de band gearrangeerd, niet alleen door erkende arrangeurs maar ook door eigen leden!


 • Bestuursleden

  Voorzitter: Ferry van Geerenstein
  Penningmeester: Jolanda van Geerenstein
  Secretaris: Rianne Roesink
  Algemeen bestuursleden: Jan Budding, Miranda van Geerenstein

  Instructie: Hans Verhoeks


  Sociale media / website beheer: Mandy van Geerenstein
  Webdesign & development: Dennis Nibbeling

 • Informatie over de band

  De band bestaat op dit moment uit 19 spelende leden en 1 zangeres. De band staat onder leiding van instructeur Hans Verhoeks wie al 46 jaar voor de band staat.

  De muzikanten wisselen onderling van instrumenten waardoor het gehele instrumentarium wordt benut tijdens onze optredens. Er is dus genoeg keuze voor iedereen.

  Prestatie, gezelligheid en samenwerking zijn een aantal van de waarden die wij hanteren binnen onze band. Naast een goede prestatie tijdens optredens is gezelligheid hetgeen waar we écht voor gaan. Er wordt hard gewerkt, maar ook gelachen!

 • Historie

  Drumband Rhenen...

  Onder deze naam werd op 28 september 1958 de band uit de Grebbestad opgericht. Met varkensblaas als trommelvel werden voorzichtig de eerste stappen op het muzikale pad gezet. Eind jaren zestig deed de lyra haar intrede in de band en ontstond het Drumband Lyra korps. Tevens breidde het korps zich in die periode uit met een majorettegroep, waarmee het totale korps groeide tot 60 personen; een combinatie die uiterst succesvol bleek!

  Gedurende de jaren zeventig en tachtig steeg het niveau en promoveerde de band van de tweede afdeling naar de ereafdeling. Tijdens vele concoursen en festivals zoals in 's-Hertogenbosch, Utrecht en Amsterdam werden veel eerste prijzen en dagprijzen gewonnen, zowel door de drumband als door de majorettes en door het korps als geheel. De vele successen resulteerden in optredens in binnen- en buitenland! Eind jaren tachtig nam de interesse voor het traditionele drumbandrepertoire af. De majorettegroep werd opgeheven en er werd een nieuwe muzikale weg ingeslagen. Met de aanschaf van een marimba en een xylofoon kondigde het mallet-percussion tijdperk zich aan. Een muziekrichting met warme Zuid-Amerikaanse klanken waarbij tempo en ritme hoog liggen.

  Tijdens het 30-jarig jubileum werd de nieuwe muziekstijl voor het eerst aan het publiek getoond. Vanaf dat moment heet de band Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen", waarin de oude naam nog vol trots wordt meegedragen!

Muziek maken? Dat kan!

Repetitie tijden: 09.30 - 12.30 uur (zaterdagen)
Oefen locatie
: Veerweg 1, 3911 TM Rhenen
Postadres: Den Oven 23, 3912 AC Rhenen
KVK: 40478704 
Mail: info@drumbandrhenen.nl 


Wilt u meer informatie over onze Drumband of direct een prijsopgave aanvragen? Ga dan naar onze
contact pagina!

Vul je naam in

Dit veld is verplicht

Vul je email adres in

Dit veld is verplicht

Vul je telefoonnummer in

Vul je bericht in

Dit veld is verplicht

Alleen bestanden met de extentie .PDF, .DOC, .ZIP, .PNG, .JPG en .JPEG worden geacepteerd.

Contact

Heb jij een vraag of opmerking? Neem dan contact met ons op middels onderstaand contactformulier.

Vul je naam in

Dit veld is verplicht

Vul je email adres in

Dit veld is verplicht

Vul je bericht in

Dit veld is verplicht

Velden met een * zijn verplicht