Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" sluit jubileumjaar af met kerstspecial

In 2018 bestaat "Drumband Rhenen" 60 jaar! In 1958 begonnen als een traditionele drumband en via lyrakorps en mallet-percussionband uitgegroeid tot een volwaardige showband: niet groot, maar wel uniek en bruisend!    Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen"
 
Na het overweldigende succes van de kerstspecial in 2016 sluit Drumband Rhenen het jubileumjaar 2018 op zaterdag 22 december af met een tweede kerstspecial. Met glühwein, veel lichtjes, kerstkransen, slingers en kerstbomen toveren de muzikanten 't Gastland om tot een warme huiskamer. In deze huiskamer kunt u samen met de band, zangeres Esther Gijsbertsen en enkele verrassende gastoptredens genieten van een gezellige kerstavond met traditionele en moderne kerstmuziek en zang.
 
Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" nodigt u van harte uit om de kerstspecial bij te wonen. Het concert vindt plaats op zaterdag 22 december om 20.00 uur in Sport- Recreatiecentrum 't Gastland aan de Groeneweg in Rhenen. De entreeprijs bedraagt € 5,00 per persoon.
 
Bekijk de flyer van de kerstspecial via: 
 
Reserveer nu alvast kaarten voor de kerstspecial via: 
 
Volg het laatste nieuws over Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" op:  
 

De deelnemers:


 

Esther Gijsbertsen uit Dordrecht

Het begon met "Ben" van Michael Jackson. Esther was 13 jaar, na "Ben" volgden er vele optredens…    Esther Gijsbertsen
 
Op haar zestiende stond ze voor het eerst in het theater met de Shell Harmonie Rotterdam. Vanaf die tijd heeft zij zich ontplooid in diverse muziekstijlen:
- zij zong verschillende duetten met Lobo en the Pearls.
- met muziekbands bij sociëteiten en disco's.
- samen met een gitarist en/of pianist in theater, talentjachten en festivals.
- Vijf jaar lang heeft zij gezongen in de soul en discoband "Padiblong".
Daarnaast was zij zeer actief in de wereld van de cotton club. Zij zong o.a. 8 jaar lang bij de Big Band “the swinging oldtimers”.

Momenteel is zij de vaste zangeres bij de Koninklijke Politiekapel Haaglanden. Met de politiekapel heeft zij duetten gezongen met Ben Cramer, Guus Meeuwis, Jamai, Karin Bloemen en Ellen ten Damme. Met het duo “Time Flies” maakt zij alle evenementen tot een feest. Maar ook een huiskamerconcert maakt zij tot een intiem succes!

Verder doet ze regelmatig gastoptredens bij big bands/orkesten. Zij deed o.a mee aan de projecten: “Rosa in concert” en "Gershwin in concert".

Kom luisteren en voel de passie, een muzikale ervaring die je moet beleven!
 

 

Ronald Reinhart uit Velp

Vaak word mij gevraagd hoe ik begonnen ben: Op mijn 8ste kreeg ik van mijn ouders mijn eerste gitaar. Ik weet nog goed hoe mijn vader (op de fiets) er mee thuis kwam, wat was ik gelukkig en leerde al snel van mijn vader de eerste akkoorden.    Ronald Reinhart
 
Ik kreeg muzieklessen en begon mijn eigen liedjes te schrijven. Ik merkte hoe ik mijn gevoel in de muziek kwijt kon. Mijn grote droom was cabaretier en zanger te worden. Mijn grote idolen waren Henk Wijngaard en Urbanus. Ik leerde stemmen te imiteren en kreeg op verjaardagen iedereen aan het lachen met mijn Johan Cruiff en Urbanus imitaties. Toch durfde ik nooit de stap te nemen om hier wat mee te gaan doen. Ik deed mee aan een karaokewedstrijd en werd tot mijn verbazing eerste. Weer kwam die vraag waarom ga je er niets mee doen. Ik kocht een kleine zanginstallatie en begon te zingen op verjaardagen en feestjes, van het een kwam het ander. Nu treed ik op door heel het land. En heb meegedaan aan Bloed Zweet en Tranen. Ik treed op als Hazes imitator maar ook zeker als mijzelf.
 

 

Popkoor WhatEver uit Maurik

Popkoor WhatEver is sinds 2017 de nieuwe naam van ons al ruim 13 jaar bestaande koor. We zijn een 4-stemmig koor met momenteel 25 enthousiaste leden, afkomstig uit Maurik en omstreken. Plezier en gedrevenheid zijn bij ons koor de key-woorden.    Popkoor WhatEver uit Maurik
 
Wij zingen Nederlands- en Engelstalige liedjes met dynamiek, ritme en inhoud. Uiteenlopend van "gouwe ouwe" uit de jaren '70-'80 tot nummers uit de huidige hitlijsten. Én niet te vergeten ons kerstrepertoire.

Regelmatig nemen wij deel aan korenfestivals, al dan niet gepaard gaand met een weekenduitje. Met Kerst zijn er vaak diverse optredens in de regio, waaronder bijvoorbeeld Buren bij kaarslicht en Vreeswijk bij kaarslicht. Tijdens het jaarlijkse koorweekend proberen we, naast het ontspannen en gezellig samen zijn, door workshops ons verder te bekwamen in bijvoorbeeld stem- en ademhalingstechniek, inleving en presentatie.

Popkoor WhatEver is voor iedereen. Bij ons geen audities, wél gevoel voor muziek en ritme, enthousiasme en toewijding. Dit betekent dat er ook regelmatig thuis geoefend moet worden. Iedere woensdagavond komen we samen om ons nieuwe nummers eigen te maken en bestaande liedjes te fine tunen. Naast het bestuur is ieder lid actief binnen de vereniging. Dit varieert van arrangeren, sponsorship, styling, kascontrole, evenementen of festiviteiten organiseren.

Er wordt door Popkoor WhatEver regelmatig een open avond georganiseerd. Je bent van harte welkom om te komen luisteren en zingen. Wij vinden het leuk om ons repertoire met jou te delen. Elke woensdagavond repeteren wij in de Brede School Maurik van 20:00 tot 22:00 uur.
 

 

Anne Aalbers uit Zevenaar

Ze twijfelde: viool of dwarsfluit? Anne Aalbers koos voor dwarsfluit: "Ik vind de klank heel mooi. Vrolijk. Licht."    Anne Aalbers
 
Inmiddels heeft ze bijna drie jaar les. Anne speelde bij het Liemers Jeugdorkest maar tegenwoordig speelt ze bij Showband KDO uit Groessen. Niet bij de jeugdafdeling, maar in het volwassenenorkest. Met haar 11 jaar is Anne veruit de jongste. "Het liefst speel ik elke dag. Ik oefen graag. Dan word ik steeds beter."

Op woensdag 27 juni speelde Anne Aalbers voor koningin Máxima in het Zevenaarse theater. Aanleiding was de ondertekening van een convenant waarin wordt afgesproken dat 9.500 kinderen vanaf 2020 structureel muziekonderwijs krijgen. Anne speelde op haar dwarsfluit het nummer Skyfall van Adele.
 

 

Saxofoonensemble van Showband KDO uit Groessen

Het saxofoonensemble dat optreedt tijdens de kerstspecial maakt onderdeel uit van Showband KDO Groessen.    Saxofoonensemble van Showband KDO uit Groessen
 
De sax groep is goed vertegenwoordigd binnen de vereniging en draagt zeker haar muzikale steentje bij tijdens de optredens van de vereniging. Toch is het ook leuk om af en toe eens een klein muzikaal uitstapje te maken; vandaar dat de groep –bestaande uit voornamelijk dames en een paar heren– heeft besloten om ook eens een keer als ensemble op te treden.
 

 

Blazersensemble van Muziekvereniging "Crescendo" uit Elst (Utr.)

Een blazersensemble van Muziekvereniging "Crescendo" uit Elst (Utr.) zal de finale van de kerstspecial een extra dimensie geven.    Blazersensemble van Muziekvereniging "Crescendo" uit Elst (Utr.)
 
Muziekvereniging "Crescendo" is opgericht op 9 Oktober 1930. Op de vrijwillige Brandweer na is het de oudste vereniging in Elst (Utr.).

De vereniging is een zogenaamde fanfare. Een fanfare (uit het Arabisch: 'fanfar') is een muziekensemble dat bestaat uit koperblazers en slagwerk, aangevuld met saxofoons. Belangrijkste instrument in de fanfare is de bugel: dit instrument vormt de melodiesectie van het orkest.

"Crescendo" bestaat uit verschillende onderdelen, een klassieke Drumband, een fanfare Orkest, een beginners Orkest en een Kapel. De afgelopen jaren is de vereniging uitgegroeid tot een volwaardige muziekvereniging die niet meer uit Elst is weg te denken.

Daarnaast verleent "Crescendo" aan diverse festiviteiten in Elst haar medewerking. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de viering van Koningsdag en Lampegietersavond.

"Crescendo" staat in de regio vooral bekend om haar jaarlijks terugkerende Show- Drum- en Muziekfestival. Dit evenement wordt al 30 jaar in mei/juni georganiseerd. Altijd volgens de reglementen van de KNMO.