Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" organiseert jubileumtaptoe

In 2018 bestaat "Drumband Rhenen" 60 jaar! In 1958 begonnen als een traditionele drumband en via lyrakorps en mallet-percussionband uitgegroeid tot een volwaardige showband: niet groot, maar wel uniek en bruisend!    Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen"
 
Na de malletdag van maart organiseert Drumband Rhenen op zaterdag 10 november een indoor jubileumtaptoe. Met de deelname van ESKA Bemmel, Chr. Showkorpsen IRENE uit Ede, Jong Kamper Trompetter Korps uit Kampen en Show- & Marchingband VIOS uit Mijdrecht zal deze jubileumeditie van Taptoe Rhenen zeker het bekijken en beluisteren waard zijn.
 
Tijdens de taptoe toont Drumband Rhenen voor het eerst haar nieuwe show Simply the best aan het Rhenense publiek. Met deze show slaat de band een nieuwe weg in. De toevoeging van een front ensemble, ook wel pit genoemd, geeft extra expressie aan de muziek en door middel van een dansact van de jeugd en het optreden met een zangeres wordt het publiek van begin tot einde vermaakt. De effecten en de dynamiek van de nieuwe show worden door het showuniform, uitgevoerd met lichte lijnen op een donkere achtergrond, nog eens extra geaccentueerd. Hiermee bevestigt Drumband Rhenen definitief haar status als showband!
 
Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" nodigt u van harte uit om de indoor jubileumtaptoe bij te wonen. De taptoe vindt plaats op zaterdag 10 november om 19.30 uur in Sport- Recreatiecentrum 't Gastland aan de Groeneweg in Rhenen. De entreeprijs bedraagt € 7,50 per persoon.
 
Bekijk de flyer van de indoor jubileumtaptoe via: 
 
Reserveer nu alvast kaarten voor de indoor jubileumtaptoe via: 
 
De indoor jubileumtaptoe wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren: 
 
Volg het laatste nieuws over Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" op:  
 

De deelnemers:


 

Drumfanfare ESKA uit Bemmel

Drumfanfare ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1958 en is een muziekvereniging voor jong en oud. ESKA neemt regelmatig deel aan optochten en showoptredens en organiseert tevens haar eigen taptoe: Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg, in combinatie met Streetparade Bemmel. In 2018 voor de 45e keer!    Drumfanfare ESKA uit Bemmel
 
Zelf neemt ESKA ook deel aan optredens zoals taptoes, middagshows, streetparades, optochten, bloemencorso's en festivals in zowel binnen- als buitenland.

De Drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting, het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, trompet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit en sousafoon.

ESKA is een actieve vereniging met veel jeugdige leden. De muziekopleiding wordt in samenwerking door professionele docenten verzorgd. Aan de hand van een beproefde opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het begin tot aan het punt waarop men een diploma kan halen en meedoen met het korps. Daarbij is ook ruimte voor samenspel.

ESKA is deelnemer aan een grote variëteit aan evenementen waaronder recentelijk:
 • Streetparade en Aalbers-Taptoe Bemmel (september 2017)
 • Bloemencorso Winkel (september 2017)
 • Carnavalsoptocht Westervoort en Bemmel (februari 2018)
En waaronder dit jaar deel te nemen aan:
 • Streetparade te Nijmegen (juni 2018)
 • Taptoe Putten (juni 2018)
 • Doortocht Nijmeegse Vierdaagse (juli 2018)
 • Bloemencorso Leersum (augustus 2018)
 • Taptoe Emmer-Compascuum (september 2018)
 • Jubileumeditie Streetparade en Aalbers-Taptoe Bemmel (september 2018)
 • Taptoe Alblasserdam (september 2018)
 • Taptoe Rhenen (november 2018)
Daarnaast verleent ESKA haar medewerking aan diverse lokale activiteiten zoals: Carnavalsoptocht, intocht Avondvierdaagse, fietsoptocht tijdens Koningsdag, Lampionnenoptocht, St. Nicolaas optocht Elden en Bemmel.

Naast het unieke gala-uniform beschikt ESKA ook over diverse thema-outfits zoals een Kozakken, Sultan en Musketier. Met name voor themafeesten in België en Frankrijk wordt hier regelmatig naar gevraagd.

Kijk voor meer informatie op de website www.eska.nl
 

 

Jeugdshowband Irene uit Ede

Jeugdshowband Irene is een zeer ambitieus jonge club kinderen tussen de leeftijd van 9 en 15 jaar oud.    Jeugdshowband Irene uit Ede
 
Zo won deze band het Jeugdfestival van de Nationale Taptoe in Ahoy, Rotterdam en het Nationale Jeugdfestival in Vlissingen.

Onder de charmante leiding van lady-maître Ilse van der Vlies is Jeugdshowband Irene dan ook een graag geziene gast op diverse Taptoes, Corso's en marsparades in binnen- en buitenland.
 

 

Showband Irene uit Ede

Showband Irene heeft in de afgelopen jaren haar eigen stijl ontwikkeld. Waarbij deze band uit relatief jonge leden bestaat, geeft dat de showinstructie de mogelijkheid een fysiek zware en dynamische show te schrijven. Juist dit aspect typeert deze band van de Veluwe.    Showband Irene uit Ede
 
De show van 2018 was speciaal voor het Wereld Muziek Concours in Kerkrade geschreven. Het is een emotionele weergave van wat we allemaal wel eens meemaken in onze droom. De titel van deze show is dan ook "DREAMS".

Op het Wereld Muziek Concours van 2017 heeft Showband Irene zich dan ook gevestigd in de top 10 van beste Nederlandse showkorpsen.

De muzikale leiding is in handen van Marcel van Raaij en Ed van Kommer. De choreografie komt uit de pen van Wim Jansen.

Tijdens optredens staat de Showband Irene onder leiding van tambour-maître Gerben van Wikselaar.
 

 

Jong Kamper Trompetter Korps uit Kampen

Het Jong Kamper Trompetter Korps (Jong KTK) is een levendige jeugdshowband, in dezelfde unieke stijl als haar grote broer, het Kamper Trompetter Korps. Het Jong KTK weet het publiek te imponeren met indrukwekkende optredens en jeugdig enthousiasme. Voortdurend wordt binnen de eigen stijl gezocht naar vernieuwing en grenzen die deze jonge muzikanten uitdagen.    Jong Kamper Trompetter Korps uit Kampen
 
Door het zeer populaire interne opleidingsprogramma, de KTK Music Kidz, stromen elk jaar vele nieuwe enthousiaste leden het Jong KTK binnen. Deze talenten onder de 16 jaar worden bij dit opleidingstraject opgeleid tot waardige muzikanten. De toekomst en het kwaliteitsniveau van het Jong KTK en de vereniging Kamper Trompetter Korps is hiermee gewaarborgd.

De jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot 16 jaar, die samen het Jong KTK vormen, reizen het hele seizoen om op verschillende plaatsen optredens te verzorgen. Ook in het buitenland is het korps een zeer gewaardeerde gast. Al meer als 50 jaar behoren zij tot de beste jeugdbands van Nederland!

Met de groeiende belangstelling en de bijzondere wijze waarop het Jong KTK zich al jaren weet te presenteren, ligt er een veelbelovende toekomst voor deze jonge muzikanten uit Kampen. Het Jong KTK, een showband waar plezier en kwaliteit samen gaan.

WIJ ZIJN HET KAMPER TROMPETTER KORPS
 

 

Show- & Marchingband VIOS uit Mijdrecht

Show- & Marchingband VIOS, een ambitieus korps dat staat voor zijn naam:

Vooruitgang Is Ons Streven.
   Show- & Marchingband VIOS uit Mijdrecht
 
Als onderdeel van Muziekvereniging VIOS richt de Show- & Marchingband zich op taptoes en straatparades en is daarbij een graag geziene gast in binnen- en buitenland.

Met een repertoire van hedendaagse populaire muziek en het fris en strak ogende paarsblauwe uniform laat VIOS zien dat spelen in een muziekkorps helemaal van deze tijd is. De wervelende straatshows en de muzikale reis die VIOS met de taptoeshow "Past & Present" door de tijd maakt, passen geheel in dit beeld. Met lekker in het gehoor liggende arrangementen van onder andere de soundtrack 'Robin Hood - Prince Of Thieves’, Elton Johns 'Circle Of Life' uit de film/musical 'The Lion King', Radioactive van Imagine Dragons en het ontroerende Laat Me van Ramses Shaffy, is de show voor jong en oud een feest van herkenning.

VIOS instructeur Michel Guldenmundt verzorgde de arrangementen en Danny Zuidhoek tekende namens Corps Style Concepts voor de choreografie. De showinstructie is verzorgd door Danny Zuidhoek, Marcel Verschoor en tambourmaître John Mayenburg.

Wilt u meer informatie over Show- & Marchingband VIOS, of wilt u ons boeken?
Neem dan contact op met de manager:

Telefoon: +31 (0)6 10 84 51 42
E-mail: management@vios-mijdrecht.nl
Internet: vios-mijdrecht.nl
Facebook: facebook.com/viosmijdrecht
Twitter: twitter.com/viosmijdrecht
 

 
(voorprogramma)

Blaaskapel BlaasVaak uit Odijk

De Blaaskapel BlaasVaak uit Odijk laat het publiek genieten door hun muzikaliteit en enthousiasme. Zij weten op een geheel eigen wijze het publiek te bespelen en ieder evenement tot een groot feest te maken.    Blaaskapel BlaasVaak uit Odijk
 
BlaasVaak bestaat uit een 20-tal muzikanten (met hun roots in de Drumfanfare Victoria Bunnik), die al ruim 10 jaar met plezier met elkaar aan de weg timmeren om het publiek op tal van evenementen muzikaal te vermaken.

BlaasVaak verzorgt met hun vrolijke noten ieder jaar optredens tijdens talloze evenementen, zoals carnavalsfeesten, (dorps)feesten, festivals en bruiloften. Niet alleen in de eigen regio "de Krommerijn Streek", maar ook zeker daarbuiten. Zo werd o.a. deelgenomen aan de Tielse Toeterdag, Kersenfestival in Cothen, de Bemmelse Dweildag, Dweildag Hoogland en Festival aan Zee in Rennesse.

Maak kennis met de gezelligheid van BlaasVaak uit Odijk!
 

 
(finale)

Pegasus Pipes & Drums uit Barneveld

Pegasus Pipes & Drums is een doedelzakband in de traditie van de Schotse militaire pipebands. De band treedt op bij militaire herdenkingen en op taptoes. De jaarlijkse hoogtepunten zijn het vrijheidsdefilé in Wageningen, de D-Day herdenkingen in Normandië in juni en de Airborne herdenkingen rondom Arnhem in september. De band is gevestigd in Barneveld.    Pegasus Pipes & Drums uit Barneveld
 
Daarnaast treedt de band ook regelmatig op bij huwelijksfeesten en verjaardagen, op festivals en bij dorpsfeesten. Voor dergelijke evenementen kan de band geboekt worden, variërend van een enkele solopiper tot een complete pipeband.

De naam Pegasus verwijst naar het embleem van de Britse luchtlandingstroepen en is afkomstig uit de Griekse mythologie. De Britten kozen in 1942 voor dit embleem, omdat het gevleugelde paard Pegasus de strijder Bellerophon vanuit de lucht vervoerde. Net als de parachutisten van het Parachute Regiment! Ieder jaar ondersteunt Pegasus dit Britse Regiment bij de herdenkingen van de Slag om Arnhem en D-Day in Normandië. Als dank voor deze muzikale ondersteuning ontving de vereniging in 2015 een vaandel van het regiment dat de Pipe Major trots aan zijn doedelzak draagt.

Bij officiële gelegenheden gaan de pipers en drummers gekleed in het Full Dress uniform compleet met kilt en sporran, en getooid met een feather bonnet. Daarnaast hebben de spelers een zomertenue, maar altijd spelen zij in de rode kilts van Royal Stewart tartan.
 

 
 

Onze sponsoren:

 
Betuwe Express BV Café HP Carmosijn Bloemen & Woondecoraties
Cultuurplatform Rhenen
Cultuurplatform Rhenen
De Boer Machines Nederland B.V.
De Boer Machines Nederland B.V.
Juwelier Goudsmid Hendriksen
Juwelier Goudsmid Hendriksen
Kwalitaria Délifrance Colijn LuCreatief
LuCreatief
Roseboom Tweewielers
Rutger van Barneveld
Rutger van Barneveld
Snackbar De Tollekamp Van de Steeg woningstoffering
Your Look Your Beauty
Schoonheidssalon Your Look Your Beauty