Historie

Midden in het land, omringd door het groen van de Utrechtse Heuvelrug en gebouwd tegen de hellingen van de Grebbeberg ligt Rhenen...

een schatje van een stadje aan de Rijn.

Nationaal en internationaal geniet Rhenen grote bekendheid door de Militaire Erebegraafplaats met het monument dat herinnert aan de Slag om de Grebbeberg aan het begin van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is Rhenen bekend door Ouwehands Dierenpark, het Grebbebos, rivieroeverreservaat de Blauwe Kamer en...

     Cuneratoren

De band      ...Drumband Rhenen.

Onder deze naam werd op 28 september 1958 de band uit de Grebbestad opgericht. Met varkensblaas als trommelvel werden voorzichtig de eerste stappen op het muzikale pad gezet.

Eind jaren zestig deed de lyra haar intrede in de band en ontstond het Drumband Lyra korps. Tevens breidde het korps zich in die periode uit met een majorettegroep, waarmee het totale korps groeide tot 60 personen; een combinatie die uiterst succesvol bleek.

Gedurende de jaren zeventig en tachtig steeg het niveau gestaag en promoveerde de band van de tweede afdeling naar de ereafdeling. Tijdens vele concoursen en festivals zoals in 's-Hertogenbosch, Utrecht en Amsterdam werden veel eerste prijzen en dagprijzen gewonnen, zowel door de drumband als door de majorettes en door het korps als geheel. De vele successen resulteerden in optredens in binnen- en buitenland.

Eind jaren tachtig nam het aantal majorettes af en ook de interesse voor het traditionele drumbandrepertoire. De majorettegroep werd opgeheven en een nieuwe muzikale weg ingeslagen.

Met de aanschaf van een marimba en een xylofoon kondigde het mallet-percussiontijdperk zich aan. Een muziekrichting met warme Zuid-Amerikaanse klanken waarbij tempo en ritme hoog liggen. Tijdens het 30-jarig jubileum werd de nieuwe muziekstijl voor het eerst aan het publiek getoond. Vanaf dat moment heet de band Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen", waarin de oude naam nog vol trots wordt meegedragen.

     Instrumentarium