Band

In 1958 begonnen als een traditionele drumband en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige mallet-percussionband: niet groot, maar wel uniek en bruisend!

Door middel van muzieklessen en repetitieweekenden werken de leden van Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" met veel inzet, maar vooral gezelligheid, aan het verbeteren van de prestaties. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan een goede opleiding van de jeugd.

De keuze voor het mallet-percussion instrumentarium zorgt voor een geheel eigen sound en maakt de band tot een van de weinige showende malletbands in Nederland. Hiermee onderscheidt Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" zich van de traditionele marchingbands, drumfanfares en harmonieŽn, waardoor de band een graag geziene gast is op allerlei evenementen. Zo treedt de band op tijdens bloemencorso's, taptoes, straatparades en concerten. Tijdens deze optredens kiest Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" voor een repertoire dat bestaat uit melodieŽn die zeer herkenbaar zijn voor het publiek. Veel van deze melodieŽn worden speciaal voor de band gearrangeerd, niet alleen door erkende arrangeurs maar ook door eigen leden.

    

Naast herkenbare muziek bevat de taptoeshow van Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" ook een uitdagende choreografie, swingende slagwerkritmes en onverwachte showeffecten. Het showuniform van de band is speciaal geselecteerd om deze effecten te versterken. Het uniform is namelijk in twee kleuren uitgevoerd en door de lichte lijnen op de donkere achtergrond worden de effecten en de dynamiek van de show extra geaccentueerd. Met deze show en het bijpassende showuniform bevestigt Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" definitief haar status als showband: niet groot, maar wel uniek en bruisend!

Momenteel speelt Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" in de volgende bezetting:

4 marching bells      4 snare drums      - leerling Mallets
5 xylofoons      - duo tom      - leerling Kleine Trom
- marimba's      - quad tom       
       1 thunderbales      1 zang
       1 cymbals       
       3 bass drums       
       1 tenor drum       

De repetities vinden plaats op zaterdagochtend en staan onder leiding van instructeur Hans Verhoeks. De tambour-maître van de band is vacant.