7 Juli - Diploma-uitreiking


Nieuwe leerlingen, nieuwe diploma's!


Op zaterdag 7 juli 2012 zijn Quincy van den Berg, Jordy van den Bos en Anouk Kallen geslaagd voor de Algemene Muzikale Vorming (AMV) van Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen". In een gezamenlijk optreden met de band lieten zij tijdens een korte straatparade en een miniconcert aan hun broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes horen en zien wat ze tijdens de AMV hadden geleerd. Uit handen van instructeur Hans Verhoeks ontvingen zij na afloop een heus diploma dat natuurlijk vol trots aan papa en mama werd getoond.

Het doel van de AMV is om kinderen in 10 gratis lessen spelenderwijs kennis te laten maken met muziek en beweging en de instrumenten van de band. Door middel van muziekspelletjes en muziekoefeningen leren ze in groepsverband wat een noot is, wat een ritme is, hoe je samen muziek maakt en hoe je samen figuren loopt. Dat dit concept opnieuw aansloeg bij deze nieuwe lichting leerlingen bleek tijdens het afsluitende gesprek met de leerlingen en de ouders waarbij twee van de drie leerlingen aangaven door te willen gaan met de Basisopleiding van de band.

Ook de Basisopleiding en de Vervolgopleiding leverden op 7 juli nieuwe geslaagde leerlingen af: Richelle van den Berg ontving het diploma voor de Basisopleiding Mallets en Bas Verhoeks ontving het diploma voor de Vervolgopleiding Kleine Trom.

De volgende AMV-cursus start in het voorjaar.