6 September - Taptoe Rhenen


Een prachtige jubileum taptoe!(Verslag gemaakt door twee personen)

Jetske:
We vertrokken om 15:15 vanuit Stiens. Toen we de rit van 2,5 uur erop hadden zitten moesten we meteen omkleden, om half 7 moesten wij de straat op.
Na deze korte, maar vermoeide streetparade (heuvel op, heuvel af), hadden we tijd om wat te eten en rond te kijken.
Een mooi moment om m’n collegeblok erbij te pakken ;-)
Door wat geregel heen en weer heb ik het eerste korps gemist. Daarom wat algemene informatie over dit voor mij onbekende korps. Op het veld stond Dice Musica ’83 uit Ter Aar. De naam staat voor ‘Iets doen met muziek’. Opgericht in 1983 en ze bestaan dit jaar dus 25 jaar! Door de jaren heen is de bezetting gewijzigd, maar ze zijn nu een volwaardige drumfanfare, met trommen, een grote trom, bekkens, lyra's, trompetten, bugels, mellohoorns, saxofoon, trombones, eufoniums en een sousafoon.

K.D.O Groessen was de tweede die haar show liet zien. Deze band liet een nette show zien met leuke, afwisselende muziek. Helaas toch nog wel persoonlijke fouten. Er kwamen verschillende nummers voorbij als Let me entertain you en money money money. Verder nog nummers van de Rolling Stones en John Miles.

Na Groessen was ESKA Bemmel aan de beurt. (Enkele Supporters en Katholieke Arbeiders) Ze begonnen met strakke exercitie maar helaas zwakte dit langzaam wat af. Dit zette zich om in onzekerheid leek het wel, want er werd toch aardig wat ‘naar elkaar gekeken’. Ze lieten o.a. de volgende werken horen: Boem Boem Bailando, Proud Mary en Obladie Oblada (weet niet zeker of de titel van dit nummer klopt). Choreografisch en muzikaal was de show boeiend.

Mercurius Assen heeft mij aangenaam verrast! Ik zie dit korps niet zo vaak, maar dit boeide me wel. Vooral op choreografisch vlak. Kleine dingen als een dansje en zwaaien maakte het speels. Helaas moest ik al snel weg, dus Hans heeft de pen overgenomen. (Helaas niet meer informatie over het showoptreden van Mercurius)

Hans:
Na Mercurius uit Assen was het dan eindelijk zover en kon de nieuwe taptoe show in de nieuwe uniformen van Mallet Percussionband Drumband Rhenen eindelijk aan het thuisfront worden gepresenteerd. Door allerlei omstandigheden was hier tot op heden nog niets van gekomen. Na de presentatie van de band volgde eerst nog de tamboer-maître wissel tussen Hans Verhoeks en Jeroen Hendriks, maar vervolgens kon men dan echt gaan beginnen.
De show Mallets in Motion werd netjes op de mat gezet. De figuren stonden goed met hier en daar wat oneffenheden in de richtingen. Qua volume bleef het wat achter, doordat de klank van bijna alle instrumenten eerst contact maakte met de grond (in dit geval kunstgras) Verder een optreden waar je naar blijft kijken omdat de show constant in beweging is en allemaal herkenbare muziek bevat.

Tot slot Takostu uit Stiens. De show liep lekker strak. Als geen ander kunnen de dames en heren uit Stiens met snelheid gekoppeld aan de vele wendingen overweg. Dit maakt het boeiend voor het publiek om te volgen. Het is steeds weer je afvragen wat komt er nu. Veel verrassingen in de show, in de zin van dan weer snel, dan weer langzaam, zang, dans er ontbreekt werkelijk niets in deze door Takostu gebrachte showmix. Delft is alvast gewaarschuwd voor het komende weekend. Een prachtig optreden van Takostu aan het slot van deze taptoe.

Tot slot de finale:
Op muziek van Showband KDO kwamen alle deelnemers nogmaals het terrein op. Na een kort dankwoord, het koraal, het taptoe signaal gevolgd door het Wilhelmus was om 22.15 uur taptoe Rhenen weer een feit. Het is lekker droog gebleven en de thuisblijvers hebben ook vanavond weer wat gemist. Je zal maar naar het voetbal gekeken hebben !!

Jetske Dobma & Hans Verhoeks

korpsmuziek.nl