Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" jubileert met malletconcert

In 2018 bestaat "Drumband Rhenen" 60 jaar! In 1958 begonnen als een traditionele drumband en via lyrakorps en mallet-percussionband uitgegroeid tot een volwaardige showband: niet groot, maar wel uniek en bruisend!    Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen"
 
Op zaterdag 3 maart opent Drumband Rhenen het jubileumjaar met een malletconcert. Samen met zangeres Esther Gijsbertsen, het Melody Percussion Corps van Eendracht Maakt Macht uit Leersum en de Malletband van Kunst en Vriendschap uit Opheusden brengt de band een afwisselend concertprogramma. Tijdens het concert krijgen ook de jongeren van Drumband Rhenen de gelegenheid om zich aan het publiek te presenteren. Zij hebben allemaal de opleiding doorlopen die de band een aantal jaren terug is gestart en inmiddels vormen zij een vast onderdeel van de band. Samen willen ze laten horen waartoe zij muzikaal in staat zijn!
 
Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" nodigt u van harte uit om het malletconcert bij te wonen. Het concert vindt plaats op zaterdag 3 maart om 19.30 uur in Sport- Recreatiecentrum 't Gastland aan de Groeneweg in Rhenen. De entreeprijs bedraagt € 3,50 per persoon.
 
Reserveer nu alvast kaarten voor het malletconcert via: 
 
Volg het laatste nieuws over Mallet-Percussionband "Drumband Rhenen" op:  
 

De deelnemers:


 

Esther Gijsbertsen uit Dordrecht

Het begon met "Ben" van Michael Jackson. Esther was 13 jaar, na "Ben" volgden er vele optredens…    Esther Gijsbertsen
 
Op haar zestiende stond ze voor het eerst in het theater met de Shell Harmonie Rotterdam. Vanaf die tijd heeft zij zich ontplooid in diverse muziekstijlen:
- zij zong verschillende duetten met Lobo en the Pearls.
- met muziekbands bij sociëteiten en disco's.
- samen met een gitarist en/of pianist in theater, talentjachten en festivals.
- Vijf jaar lang heeft zij gezongen in de soul en discoband "Padiblong".
Daarnaast was zij zeer actief in de wereld van de cotton club. Zij zong o.a. 8 jaar lang bij de Big Band “the swinging oldtimers”.

Momenteel is zij de vaste zangeres bij de Koninklijke Politiekapel Haaglanden. Met de politiekapel heeft zij duetten gezongen met Ben Cramer, Guus Meeuwis, Jamai, Karin Bloemen en Ellen ten Damme. Met het duo “Time Flies” maakt zij alle evenementen tot een feest. Maar ook een huiskamerconcert maakt zij tot een intiem succes!

Verder doet ze regelmatig gastoptredens bij big bands/orkesten. Zij deed o.a mee aan de projecten: “Rosa in concert” en "Gershwin in concert".

Kom luisteren en voel de passie, een muzikale ervaring die je moet beleven!
 

 

Melody Percussion Corps van Eendracht Maakt Macht uit Leersum

nadere informatie volgt   
 
 

 

Malletband van Kunst en Vriendschap uit Opheusden

De malletband is de laatste jaren enorm gegroeid en telt momenteel 20 jonge en enthousiaste leden waarvan 3 leerlingen. Zij zijn daar als muziekvereniging enorm trots op en behoren daarmee tevens tot een van de grotere malletbands uit de regio.    Malletband van Kunst en Vriendschap
 
De malletband staat onder muzikale leiding van Dhr. Erik Hommersom. Hij zet deze jonge en enthousiaste groep mensen ieder jaar weer een stapje hoger op de muzikale ladder. Dit heeft geleid tot enkele zeer hooggewaardeerde optredens in o.a. de Efteling, Kernwasser wunderland (Duitsland) en de Carnavalsoptocht in Millingen a/d Rijn. De gemiddelde leeftijd van deze malletband mag zeker jong genoemd worden. De muziek die zij spelen is erg variërend. Van hele oude muziek van ABBA of Bob Marley tot hedendaagse muziek van het Safri Duo, Kensington.

Gestemd slagwerk
Een xylofoon, marimba, bells, buisklokken en een vibrafoon zijn enkele voorbeelden van gestemd slagwerk. Je kunt een toonhoogte krijgen als je op dit instrument speelt. Dit wordt ook wel de melodie genoemd. De nummers die zij spelen worden in overleg gedaan met alle leden. Uiteindelijk kiest de muziekcommissie samen met de instructeur/dirigent welke nummers er op de lessenaar komen.

Ongestemd slagwerk
Basedrum, snaredrum, fielddrum, drumstel en bijvoorbeeld bij-instrumenten zoals claves en beatring zijn slagwerkinstrumenten die ongestemd zijn. Hieruit kan er maar 1 toon uithalen en geen meerdere. Je kan er geen melodie mee maken. Ook zijn er nummers waarbij alleen slagwerk de hoofdrol speelt.

Gezelligheid kent geen tijd…
De malletband van kunst en vriendschap staat bekend om de jeugdige leden. Ze hebben verschillende optredens waarbij er ook wat meer gedaan wordt dan alleen maar lopen. Het maken van een soort streetparade is 1 van de dingen die de malletband graag doet. Toen kunst en vriendschap 80 jaar bestond heeft de malletband zelfs een heuse taptoeshow neergezet! De malletband vindt u jaarlijks onder andere in bijvoorbeeld de Efteling, maar ook in Millingen a/d Rijn tijdens hun jaarlijkse carnavalsoptocht. De jaarlijkse optredens zoals de 4-daagse in Opheusden, Veenendaal, Kesteren en Ochten staan ook altijd op hun agenda en zo hebben zij nog veel meer optredens. Tijdens de repetities wordt er hard gewerkt aan zowel verbetering in muzikale zin als in de gezelligheid!